Blogocskámról

Ez csak egy blogocska, rajta csacska macska mocska ^^

Kálmán

Upcoming events

Július 21 - Jons versenyének határideje

Augusztus 27 - Bones of the Lost megjelenés

Szeptember 22 - Dexterbácsi sorozatzáró

Szeptember 25 - CSI évadnyitó (lesz, ami lesz)

Szeptember 29 - The Mentalist premier

Szeptember 29 - Homeland évadpremier (2. évadot darálni előtte!)

Október 15 - Superatural évadpremier (dara, dara, DARA!)

Upcoming posts

~Amit írsz és amit az író lát - The Ultimate Guide to Comments

~PEZ tartó gyűjteményem

~Sorozatfőcímek és Previously on...-ok varázsa

~Miért imádom a pólókat?

~CD vélemények

~Könyvajánlók

~A Hama gyöngyök varázsa

~Elementary, egy évad után

~Én és a horoszkópok

Versenyek

bands.jpg

Jag tittar på:

New Girl - 1. évad
Charmed - 1. évad
Supenatural - 5. évad
Dexter - 8. évad. Mindjárt vége.
X-Akták - 9. évad. Mindjárt ennek is vége.
Rizzoli&Isles - 2. évad
Star Trek: TAS
Elementary - szinten vagyok
The Mentalist - szinten vagyok
Revolution - pöttyet lemaradva
Orphan Black - pöttyet lemaradva
Barátok Közt - majd egyszer pótlom

Mein klein Bücherregal

F. Scott Fitzgerald - The Great Gatsby
Tess Gerritsen - The Surgeon (felfüggesztve)
J. A. Kerley - The Broken Souls
J. K. Rowling - The Casual Vacancy
Kathy Reichs - Monday Mourning (elkezdve)
Simon Conway - Rock Creek Park
Mo Hayder - Hanging Hill
Lynda La Plante - Blood Line
Simon Beckett - The Calling of the Grave
Howard Gordon - A halál 48 órája
Hugh Laurie - A Balek
Agatha Christie - Gyilkolni Könnyű
3 CSI Miami/New York könyv
Jo Nesbø - Hóember
Berényi klán: Visszaszámlálás
(yep-yep, ez egy Barátok közt könyv)

What I really really want

Varrógép&anyagok&tehetség --> Molly Cosplay

Molly paróka (vagy hajvágás és kimosható festék? úgy is hosszú már megint...)

Könyvespolc

DVD-szekrény, kanske

Mulder és Scully telótok (álmomban -.- minden csak szifonra van)

Digitális rajztábla 

 A poszt címe érdekes... nem tudtam neki mit adni, ezért megfogtam az elsődolgot ami mellettem volt, és ez bizony Katy Perry azonos című albuma volt. Mostantól kezdve tehát, ha nem tudok nevet adni a posztoknak, akkor egy-egy dalcímet adok nekik... Szép sorban.

Ma küzdöttem.

Na nem az életemért. Hanem ezzel a kibaszott, seggdugó, használhatatlan, vernivaló, rohadt, büdös anyaszomorító számítógéppel.

Már négy napja ezt a szart kell használnom, meg is látszik az idegállapotomon. Az egér, ha olyan kedve van, a semmitől kattintgak, ami elég idegesítő ha: 1, az ember gépel, és belekattint a szöveg korábbi részébe -> ott folytatja az írást, vagy csak értelmetlen formázást ad rá, 2, ha az ember, netalán, véletlenül a Robot Unicorn Attack-ot nyomatja, és a tőle jónak számító 19000 eredménynél, nyerésben, betölt egy tök másik lapot.

Aztán van egy kisebb problémája is. Az elmúlt négy órában valamikor, amíg szendvicsért mentem a SubWay-be, sikerült letelepítenie a hangszórója eszközillesztőjét. Tehát nem érzékeli a saját hangszóróját (...) Amit azzal tetéz, hogy a fülhallgatóval (sem) működik, mivel nem hajlandó elindítani hangfájlok lejátszását, hangeszköz hiányában.

Ezt azzal dobja még fel, hogy ha rácsatlakoztatunk egy logitech márkájú kihangosítót (ami a sorsiróniája miatt már élete negyedik napján feladta a küzdelmet, csak akkor nem volt Margienak ideje visszavinni) akkor hajlandó indítani a lejátszást, de az értelemszerűen nem működik.

Ezt azzal lehet még feljebb dobni, hogy az illető kihangosító működik (!) amire nem is nagyon volt példa az elmúlt kerek kis évecskében. De ez nekem, maximalista, beteg állatnak és lakókörnyezetemnek nem felel meg, mert 1, ha rossz felé döntjük elmegy a hangja, 2, Muter, Fater és Huter (szép szó ugye? én találtam ki!) nem tart igényt Katy Perry/Aqua/Spice Girls/Kesha (tudom-tudom, szép négyes) dalaira, max hangerőn. 

De nincs baj! Hősnőnk bedugja a fülhallgatót a gép erre kiképzett nyílásába, azzal a naiv elképzeléssel, hogy ha bent van, akkor jön zene, ő pedig leveszi a kihangosítót és...

Semmi. A fülhallgató süket. 

Hajtépés... De, reménysugár csillan. A kis ketyeréből hallatszik: Hápí böjz en hápí grölz vill bí, és a hátulján megcsillanó napfény felfed egy apró nyílást. Fülhallgatónak.

Fél perc káromkodással vegyes elmélkedés után (miszerint ki az a hülye állat, aki nem csak egy fülhallgatót vesz, hanem egy kihangosítót, hogy azt az USB-re rakja, majd abba dugja a fülhallgatót, és így élvezze Mozart szimfóniáit) még mindig a hápíkkal az oldalunkon, bedugjuk a fülhallgatót és...

Semmi. Konkrétan a fülhallgatóból se, a hangszóróból se. Az ember lekever egyet magána/annak aki szerelt. Aztán realizálja, hogy hoppá van, hoppá van, ha leveszed a fülhallgatót, akkor visszajön a hang.

Én itt adtam fel, bár azt még meg kell említenem, hogy ameddig rá nem jöttem mi a baj, az Ablakocskás-önteszteket játszottam. Huterrel egész szép pontszámokat értem el. Esküszöm, ha lesz egy kis eltöltenivaló szabadidő, azt fogom játszani, hogy fantomhibákat jelentek. Hadd fogja Bill a fejét.

Ott is voltak szép dolgok.

Csak néhány példa:

Gyökérhub

Örökölt eszköz

Audiókodekek

USB kompozit eszköz

Persze ha véletlen erretéved egy informatikus, biztos hülyére fogja magát röhögni, hogy ez a szerencsétlen nem tudja mi az a gyökérhub, haha, de leszarom.

Amúgy most duplán irtom az esőerdőket, meg minden,mert az lett az egész vége, hogy fogtam a másik, megátalkodott svéd gépet (amire vigyázni kell és nem lehet rajta semmi illegálisat csinálni) bekapcsoltam, ideraktam magam mellé, és azon zenét hallgatok, ezt a szart meghasználom.

De én tényleg minden mást megpróbáltam...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyblogocska.blog.hu/api/trackback/id/tr854524906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IQfighter(HUN) 2013.01.16. 22:12:04

Nekem ennyire extrém problémáim nincsenek jelenlegi gépemmel, de nagy kocka vagyok, azt azért bevallom.
És elég idegesítő tud lenni néha az én gépecském is. Így nagyban multiznánk nagyszerű haverjaimmal, de a köcsögje lefagy. Lefagy, nem telik el nap, hogy ne fagyna le. Rontja az élményt ez is.
süti beállítások módosítása