Blogocskámról

Ez csak egy blogocska, rajta csacska macska mocska ^^

Kálmán

Upcoming events

Július 21 - Jons versenyének határideje

Augusztus 27 - Bones of the Lost megjelenés

Szeptember 22 - Dexterbácsi sorozatzáró

Szeptember 25 - CSI évadnyitó (lesz, ami lesz)

Szeptember 29 - The Mentalist premier

Szeptember 29 - Homeland évadpremier (2. évadot darálni előtte!)

Október 15 - Superatural évadpremier (dara, dara, DARA!)

Upcoming posts

~Amit írsz és amit az író lát - The Ultimate Guide to Comments

~PEZ tartó gyűjteményem

~Sorozatfőcímek és Previously on...-ok varázsa

~Miért imádom a pólókat?

~CD vélemények

~Könyvajánlók

~A Hama gyöngyök varázsa

~Elementary, egy évad után

~Én és a horoszkópok

Versenyek

bands.jpg

Jag tittar på:

New Girl - 1. évad
Charmed - 1. évad
Supenatural - 5. évad
Dexter - 8. évad. Mindjárt vége.
X-Akták - 9. évad. Mindjárt ennek is vége.
Rizzoli&Isles - 2. évad
Star Trek: TAS
Elementary - szinten vagyok
The Mentalist - szinten vagyok
Revolution - pöttyet lemaradva
Orphan Black - pöttyet lemaradva
Barátok Közt - majd egyszer pótlom

Mein klein Bücherregal

F. Scott Fitzgerald - The Great Gatsby
Tess Gerritsen - The Surgeon (felfüggesztve)
J. A. Kerley - The Broken Souls
J. K. Rowling - The Casual Vacancy
Kathy Reichs - Monday Mourning (elkezdve)
Simon Conway - Rock Creek Park
Mo Hayder - Hanging Hill
Lynda La Plante - Blood Line
Simon Beckett - The Calling of the Grave
Howard Gordon - A halál 48 órája
Hugh Laurie - A Balek
Agatha Christie - Gyilkolni Könnyű
3 CSI Miami/New York könyv
Jo Nesbø - Hóember
Berényi klán: Visszaszámlálás
(yep-yep, ez egy Barátok közt könyv)

What I really really want

Varrógép&anyagok&tehetség --> Molly Cosplay

Molly paróka (vagy hajvágás és kimosható festék? úgy is hosszú már megint...)

Könyvespolc

DVD-szekrény, kanske

Mulder és Scully telótok (álmomban -.- minden csak szifonra van)

Digitális rajztábla 

Nem kreatív ötlet egy ilyen tesztes-mifaszt megírni, és időzítettre tenni, hogy megjelenjen, míg nem vagyok itt?

De.

A dolog Gemmától van elcsórva, engedéllyel, meg mindennel, mert olyan ritkakúl és amúgy is imádom az ilyesmit. Szóval:

Van valamilyen jellemző könyvolvasási szokásod - fura olvasópozíciók, valószínűtlen könyvjelzők, üvöltözés az adott olvasmánnyal? 

Van. Olvasni itthon csak az ágyamban szoktam (on my back, on my belly, crossed-leg sitting and up against the wall) míg a suliban egy teljes padot hosszában lefoglalva, ami valljuk be kincs, a falnak háttal szoktam, hogy mindenki lássa, mit, olvasok, de senki se lássa, hogy mit olvasok. Buszon csak fanficezni szoktam. 

A könyvekkel beszélgetni szoktam, ordibálok a főhösnek, hogy ne menjen oda, lebaszom ha odament, és mikor megmenekül megjegyzem, hogy végre valamit jól csinál. Rendszeresen szoktam továbbá leülni a könyvkupacommal szembe, csak úgy nézegetni bogárkákat. Ha nem tetszik valami, néha rávicsorgok. Nyilvános helyen is.

És ha egy könyv annyira botrányosan rossz, mint Jeffrey Deaver vagy hogyishííják Lindsey könyvei, és puhakötésű, akkor előszeretettel rúgom el úgy a picsába, ahogy a kapuok kirúgják a labdát. Egyszer le is basztam így egy órát egy falról, és az egyik könyvemen, szintén emiatt, majdnem átment egy busz. Pontosabban át is ment, csak nem a kerék vonalában volt, hanem középen, így megúszta a babygirl. (azt így utólag megkedveltem)

Ja, és tényleg, baby girlnek szólítom őket. Meg ha pasik a főhősök, akkor babyboynak.

Elutazol egy hétre, a gép hamarosan indul - melyik az a három könyv, amit sietve besöpörsz a táskádba?


Fitting, hisz tényleg most válogatom, mit viszek magammal a debreceni útra. Az egyik mindenképpen e The Lost, Claire McGowantől, a másik pedig a Lost SJ Boltontól. (az nekem britt kiadásban van meg, aminek Like This, For Ever a címe, de tisztán látszik, muszáj volt így írni) Az utolsó az vagy Jack Kerley - The Broken Souls lesz (ami már hónapok óta megvan, és tényleg mindig azt akartam elkezdeni, csak megjelenések voltak) vagy pedig Tess Gerritsen - The Surgeon, amit már elkezdtem, csak beütött az Inferno. Vagy talán Kathy Reichs Monday Mourningja, merthogy azt Cars (The Broken Souls és a többi gyönyörű kötet főhőse, szívem egyik szép szerelme) másfél hónappal szerváltam, és még mindig nem álltam neki.

Ja, és ha a fiktív út Debrecen ehylett Marokkóba, Montanába, New Yorkba, Írorszgába, Alaskába vagy arra kis szigetre, aminek elfelejtettem a nevét vezetne, akkor Pete McCarthy egyik útikalauzát vinném. Meg Brazíliába is, bár azt a fejezetet ellopták a New Yorki könyvtárban, Szent Patrik napon x) Poor Pete.

Milyen érzéseid vannak az e-book/e-könyvészet jelenséggel kapcsolatban? 

Semmilyen. Egyik oldalon, kurvára utálom, ha nem foghatom a mancsomba, és nem rakhatom fel a polcra, meg minden, másik oldalon így megjelenhetnek olyan dolgok, amik máshogy nem tennék. Legyenek azok debütálóművek, vagy már kiadott írók rövid történetei, amik máshogy nem jelentek volna meg. (negatívat írtam volna, ha nincs SJ Boltontól az If Snow Hadn't Fallen, mertbár kínszenvedés volt monitoron olvasni, és durván hasogatott is a fejem, imádtam, jobban, mint a második kötetet, vagy mint amennyire a harmadikat fogom)

Szívesen olvasol verseket vagy drámákat? 

Nem, nem kifejezettebben. A verseket igazából nagyon nem szívlelem, (bár az Isteni Színjátékot tervezem mostanság elolvasni, ami helluva vers, valljuk be) a drámákkal meg nem tudok mit kezdeni. Mármint, ez a Shakespeare dráma féle dráma, vagy a Hatalom Hálójában dráma féle drámára van értve? Vagy az úristen, összeomlott a facebook szeró féle poszt-apokaliptikus dráma féle drámára?

Szóval. Utóbbi nem izgat, Hatalom hálójábanosból csak a jót, az elsőt pedig kedvelem, de minek olvassam, ha vannak színházak ahol eljátsszák nekem? Az arra van kitalálva, szerintem.

Mi az az öt dolog, amit elvársz egy fanfictiontől?

1. Szex.

2. Hetero párok és szar, csöpögős romantika. Vagy hurt/comfort. Vagy, ha egyikse, akkor zseniális, Mulder-gatyáját-ellopják-a-borzok-szex-közben kinda humor. vagy f/f slash, de az csak halkan és kicsit

3. Helyesírás. (kopj le babyhosey)

4. Be legyen fejezve. Always. Vagy ha nem, akkor rendes WIP legyen, ne olyan, hogy valaki otthagyta '98-ban azt cső. Hozzáteszem, az is zavaró, ha ritkán vannak fejezetek. Én azt is elfelejtem mit ettem reggelire (azért is vannak ilyen "és akkor kimentem kaksizni, de csak két gubicska jött ki" fílingjú posztjaim, hogy ezt korrigáljam) és utálok mindent négyszer-öttször újraolvasni, hogy képben legyek.

5. És ne legyen túl valószerűtlen, mind a karakterek jellemére, mint a realitás megtartására értve. Vagy, ha Muldernek muszáj egy űrállomáson az űrmosógépnek dőlve megdöngetnie Maritát, akkor legalább az utolsó két sor szóljon arról, ahogy felébred.

Volt már olyan, hogy kellemesen csalódtál egy kötelező olvasmányban?

Csalódás #1: A két Lotti helyett a Vukot vettük, és ezt csak ott tudtam meg. Csalódás #2: A kelét soha el nem olvastam, de olyan egyszerű ás unalmas, hogy mindent ki tudtam találni a borító hátulján lévő leírásból. Csalódás #3: Nemecsek halálán hangosan bőgtem. Tudom, hogy kell a dráma, de mintha a szívemet tépték volna ki. Túl sok volt az nekem. Csalódás #3.5: Az Egri Csillagok kurvára tetszett, de annak ellenére, hogy ki lett adva, sosem dolgoztuk fel, és ez tökre elbaszta a kedvem. Mármint, imádtam. Iszonyatosan. És végre lett volna egy olyan könyv, amiről szívesen vitatkoztam, meg írtam olvasónaplót, meg minden, erre bejelentették, hogy nincs rá iő a tanévben. Csalódás #4: Nem tudom, mi az 5.-es kötelező, de mi helyette a Harry Potter 1.-et vettük, amit én kibaszottul utálok. Minden formában. Nem azért mert rossz, hanem túl nagy a franchise és túl nagy az író haszna ahhoz képest, hogy amit ad, az átlagososkás. 

A Toldi meg...

És te melyik könyvet tennéd kötelezővé?

Öhh.. Tudom, hogy itt kulturális értékekkel, meg mélyebb mondanivalóval kéne dobálózni, but the thing is, én soha semmi ilyesmit nem olvastam. Mármint, első elején (mert én oviban is tudtam már olvasni) elkezdtema Witchet meg Geronimo Stiltont, utána évekig semmi, és azóta Christie-könyveket, meg shitty krimit olvasok csak. Mármint nem rosszak, de mind arról szól, hogy van egy nagy trancsír, meg egy szuperhiró főhős, aki megsavel mindenkit. És ezek nem azok a mélyebb mondanivalós könyvek, amiket érdemes lenne mindenkinek elolvasni.

Másik oldalon, a teljes 7 könyv, amire nem illik a leírás (Dan Brownx6 meg a Breakfast at Tiffany's) jó, de szintén nem ilyesféle.

Betoldás pár kérdéssel későbbről:

Ja, várjunk, megvan! Három darab: Egri Csillagok, A Pál utcai Fiúk és a Tom Sawyer. Kettő already is, a harmadik meg kéne, hogy legyen. Azért, mert a mai, gép előtt nevelkedő, ujjal iOS-en festegető két-három éveseknek is tudniuk kéne valahonnan, hogy milyen volt egy várat védeni, vagy üveggolyózni, vagy egyszerűen világgámenni, egy másik helyen, egy másik időben. És ez a "valahonnan" nem egy számítógépes játék, vagy egy túlsminkelt film kéne hogy legyen.

Melyik az a könyv, amit szégyen, hogy még nem filmesítettek meg? 

Olyan nincs, csak olyan, hogy szégyen, hogy meg lett filmesítve.

Na jó, van. Dan Brown 6 könyvéből kettőből van film, amik elvannak baszva, mert 1, Langdont nem szabadna olyan embernek játszania, aki olyan jó volt egy értelmifogyatékos szerepében, 2, át van írva minden és 3, úgy szarok, ahogy vannak.

De a második könyve (ami még a DaVinci kód előtt volt, azaz nem olyan oltáriepikus siker, sőt, igazából nem is sokan ismerik) A Megtévesztés Foka. Nincs benne történelmi szál, pont mint az első könyvben, hanem jófajta UFO-s-high-tech-összeesküvéses. Egyszerűen zseniális, és pont olyan, mintha filmvászonra lett volna írva.

Sőt, az Inferno se lenne rossz filmben, de akkor megint Tom Hanks játszaná Langdont - disgusting - és itt vannak olyan jelenetek is, amiket tuti nem lehetne megcsinálni (valaki átesik egy többszáz éves festményen meg ilyenek) és akkor azokat átírnák és akkor már nem is lenne jó. Meg a legnagyobb és legütősebb fordulatot sem lehetne a poén lelövése nélkül elővezetni. (mármint az E/1-ben íródott rész azt sugallja, hogy egy konkrét férfi a rossz, míg valójában egy tök másik nő az. és a gonosz-ember-pow-ja-e/1-ben nem lövi le a poént, de az angol e/3 vagy a film előre lelőné)

Miért nincs több szinonima a könyv szóra? 

A testrészekre vonatkozó szavaknak nincsenek szinonimáik. (ezzel arra akarok utalni, hogy hozzám vannak nőve)

Melyik volt a legelső könyv, amit életedben olvastál?

Kicsit kínos, de Witch 7: Meridián fénye volt. Bár, ez nem feltétlen könyv, főleg, hogy most esett le, hogy tehnikailag a képregény az eredeti, nem a könyvek. Utána volt még pár gyerekkönyv, meg olyan, hogy Muter felolvasott egy-egy Rejtő Jenő vagy Agatha Christie könyvet. De az első könyv-könvy, amit magam olvastam az mésoidk elején volt, Agatha Christie Macska A Galambok Közöttje. Imádtam, de mára csak arra emlékszem, hogy ki volt a gyilkos, meg egy nagyobb fordulatra. Hogy kit öltek meg, miért, és ki nyomozott, azt már nem tudom. Ja, meg volt egy Angela nevű lány, akinek kifolyt a sampona az első fejezetben.

Melyik volt a legutóbbi fanfic, amit olvastál, és miről szólt?

Húgecc xDD Mikor elkezdtem, nem figyeltem, hogy ilyen kérdés is lesz, pedig ez kinda ciki. Egy f/f slash fic volt, három részes. Arról volt szó, hogy Scully meg Mulder együttvoltak, és valaki arról narrált, hogy Mulder úgy tesz mintha szeretné, de csak a lelkét vágja ki, meghogy csak azokat szereti, akik elmentek. Mármint, ő bajt hoz, és csak azokat szereti, akik belehalnak, akik tőlélik, azok selejtes zombikká válnak a szemében. És hogy ő, drága kis narrátorunk mennyivel jobb.

Aztán mikor valaki megszólalt, hogy "Féltékeny, Fowley ügynök?" derült ki, hogy Diana Fowley az, aki kamerán nézi  a dolgot. Hát ja, véletlen belenyúltam a leszbipornóba. Merthogy ugye féltékeny volt, csak nem Scullyra hanem Mulderre. Vagy fordítva? Ezt sose tudom, hogy most arra féltékeny-e, akit akar, vagy aki az akart személlyel van.

Anyway, a vége tiszta érthetetlen volt. Összefüggéstelen, zagyva, blablabla. 

Szóval igen. Beteg vagyok, tudom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyblogocska.blog.hu/api/trackback/id/tr695317005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása